5. alkalommal találkoztak Somogy megye polgármesterei és jegyzői

2018. november 20-21-én, a Somogy Megyei Kormányhivatal és a Somogy Megyei Önkormányzat immáron ötödik alkalommal szervezte meg polgármesterek és jegyzők találkozóját Siófokon.

Eddig minden évben sikerült olyan ismereteket, információkat átadni, amelyek nagymértékben hozzájárultak a somogyi településvezetők mindennapi munkájának könnyebbé tételéhez, segítettek eligazodni a közigazgatás és az önkormányzatiság olykor kissé talán bonyolultnak tűnő rendszerében. Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott úgy fogalmazott, szükség van az ilyen és ehhez hasonló rendezvényekre, ahol első kézből a települések vezetői számukra hasznos információkhoz juthatnak. Szó volt a „Magyar Falu” program kapcsán a kistelepülések népességmegtartó funkciójáról, illetve a településekre váró lehetőségekről, programelemekről.
Részletezték a kormányzati ciklus közigazgatási fejlesztési terveit, a Nemzeti Művelődési Intézet szolgáltatásait, a kincstár szerepét, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) megvalósulásának aktualitásait, a közigazgatási bíráskodás átalakítását, a katasztrófavédelmi feladatokat, a védelmi igazgatás aktualitásait valamint a közfoglalkoztatás 2018. évi folyamatait is.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!