32 fát ültettek az önkéntes akcióban szombaton

18 gyümölcsfa és 14 jegenyenyár került földbe a barcsi első önkéntes faültetési akcióban.
A nemzeti park állatsimogatójának környéke így hamarosan árnyékos pihenőt biztosít az itt élő négylábúaknak, és a látogatóba érkező kétlábúaknak is.

 

Közel 30 fő, köztük sok gyermek gyülekezett szombaton délelőtt a Duna Dráva Nemzeti Park Drávaszentesi Oktatóközpontjában, hogy egy jövő építő kezdeményezés részeseként ő is hozzá járuljon a környezetvédelemhez. Az ötletgazda, Fenyősi Andrea kertészmérnök vezényelte a munkálatokat, melyekhez hasonlót, a világméretű kezdeményezés részeként sok ország, sok településén élők már megléptek, Horváth Zoltán tájegységvezető pedig elmondta, hogy őshonos gyümölcsfa csemetéket ültetnek első körben az önkéntesek. Alma, körte, kajszi és ringló fák teremnek éveken belül a parkoló és a tyúk udvar szomszédságában az ügyes kezű felnőttek és gyermekeknek köszönhetően.
Mint megtudtuk, a 18 gyümölcsfa után, a lelkes csapat még 14 jegenyenyárt is elültetett az állatbemutató terület határán, közben a fiatal lányok Fenyősi Andreával, díszcserjékkel díszítették a bejáratot. Folytatás tavasszal, amennyiben a barcsiak is úgy gondolják.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!